Hoe maak je succesvol bezwaar tegen je WOZ-waarde

post-thumbnail-img

Ben je het niet eens met de WOZ-waarde van je woning? Geen paniek! Met de hulp van WOZ-Adviseurs kun je succesvol bezwaar maken tegen je WOZ-waarde. Wij nemen je al het werk uit handen en je hebt daarmee het gemak en de zekerheid dat jouw belangen maximaal behartigd worden. Of het nu gaat om het analyseren van cijfers, het opstellen van bezwaarschriften of het voeren van onderhandelingen. Een te hoge WOZ-waarde kan leiden tot hogere belastingen en dus meer kosten. Gelukkig is het mogelijk om bezwaar te laten maken tegen de WOZ-waarde met onze hulp. In dit artikel gaan we in op hoe je succesvol bezwaar kunt maken tegen je WOZ-waarde.

Wat is de WOZ-waarde?

De WOZ-waarde staat voor Waardering Onroerende Zaken en is de waarde van je woning zoals deze wordt bepaald door de gemeente. Deze waarde wordt gebruikt om de belastingen te bepalen die je betaalt aan de gemeente, waterschappen en de belastingdienst. De gemeente bekijkt bijvoorbeeld de marktwaarde van de woning, de vraagprijzen van woningen die te koop staan in de omgeving en de verkoopprijzen in het Kadaster.

Waarom zou je bezwaar maken tegen je WOZ-waarde?

Er zijn verschillende redenen waarom je bezwaar zou willen maken tegen je WOZ-waarde. Misschien is je woning niet meer helemaal nieuw, is bijvoorbeeld je keuken of badkamer ouder dan 15 jaar, of is er wat met de ligging van je woning. Ook kan het zijn dat vergelijkbare woningen in de omgeving verkocht voor een lagere prijs of dat je woning zomaar een hogere WOZ-waarde heeft dan andere woningen in de buurt. Ook als je van mening bent dat de WOZ-waarde niet representatief is voor de werkelijke waarde van je woning, is het verstandig om bezwaar te maken. Als je wilt weten wat de WOZ-waarde is van andere huizen in jouw buurt kan je kijken op het wozwaardeloket.

Hoe maak ik bezwaar tegen je WOZ-waarde met jullie hulp?

Wilt u uw WOZ-waarde laten controleren? Vul hier uw gegevens in en wij maken geheel gratis WOZ-bezwaar voor u.

Gratis is ook echt gratis. Wanneer een bezwaar gegrond wordt verklaard, dan is een wettelijke regeling van toepassing. Wanneer het WOZ bezwaar ongegrond wordt verklaard is dit ons risico. Het kost u in ieder geval helemaal niets.

Het is belangrijk om te weten dat je bezwaar binnen 6 weken na ontvangst van de WOZ-beschikking moet indienen. Het is daarom aan te raden om zo snel mogelijk aan de slag te gaan als je de beschikking hebt ontvangen.

Conclusie

Het is belangrijk om de WOZ-waarde van je woning regelmatig te laten controleren en te bekijken of deze nog steeds juist is. Er zijn veel factoren die van invloed zijn op de waarde van een woning, zoals de locatie, de grootte en de staat van onderhoud. Als je het gevoel hebt dat de WOZ-waarde van je woning te hoog is, is het verstandig om bezwaar te laten maken en je gratis aan te melden bij WOZ-Adviseurs. Door onze ervaring worden de bezwaren tegen de WOZ-waarde vaak heel succesvol afgerond en daarmee voorkom je dat je teveel belasting betaalt.

Wellicht vindt je dit artikel ook interessant: De hoge WOZ-waarde in 2023

< Terug naar nieuwsoverzicht