Hoe maakt u succesvol bezwaar tegen uw WOZ-waarde

post-thumbnail-img

Bent u het niet eens met de WOZ-waarde van uw woning? Geen paniek! Met de hulp van WOZ-Adviseurs kunt u succesvol bezwaar maken tegen uw WOZ-waarde. Wij nemen u al het werk uit handen en u heeft daarmee het gemak en de zekerheid dat uw belangen maximaal behartigd worden. Of het nu gaat om het analyseren van cijfers, het opstellen van het bezwaarschrift of het voeren van onderhandelingen over de WOZ-waarde. Wij zijn er voor u. Een te hoge WOZ-waarde leid tot hogere belastingen en dus meer kosten. Gelukkig is het mogelijk om bezwaar te laten maken tegen de WOZ-waarde met onze hulp. In dit artikel gaan we in op hoe u succesvol bezwaar kunt maken tegen uw WOZ-waarde.

Wat is de WOZ-waarde?

De WOZ-waarde staat voor Waardering Onroerende Zaken en is de waarde van uw woning zoals deze wordt bepaald door de gemeente. Deze waarde wordt gebruikt om de belastingen te bepalen die u betaalt aan de gemeente, waterschappen en de belastingdienst. De gemeente bekijkt bijvoorbeeld de marktwaarde van de woning, de vraagprijzen van woningen die te koop staan in de omgeving en de verkoopprijzen in het Kadaster.

Waarom zou u bezwaar maken tegen uw WOZ-waarde?

Er zijn verschillende redenen waarom u bezwaar zou willen maken tegen uw WOZ-waarde. Misschien is uw woning niet meer helemaal nieuw, is bijvoorbeeld uw keuken of badkamer ouder dan 15 jaar, of is er wat met de ligging van uw woning. Ook kan het zijn dat vergelijkbare woningen in de omgeving verkocht voor een lagere prijs of dat uw woning zomaar een hogere WOZ-waarde heeft dan andere woningen in de buurt. Ook als u van mening bent dat de WOZ-waarde niet representatief is voor de werkelijke waarde van uw woning, is het verstandig om bezwaar te maken. Als u wilt weten wat de WOZ-waarde is van andere huizen in uw buurt kunt u kijken op het wozwaardeloket.

Hoe maak ik bezwaar tegen mijn WOZ-waarde met jullie hulp?

Wilt u uw WOZ-waarde laten controleren? Vul hier uw gegevens in en wij maken geheel gratis WOZ-bezwaar voor u.

Gratis is ook echt gratis. Wanneer een bezwaar gegrond wordt verklaard, dan is een wettelijke regeling van toepassing. Wanneer het WOZ bezwaar ongegrond wordt verklaard is dit ons risico. Het kost u in ieder geval helemaal niets.

Het is belangrijk om te weten dat u bezwaar binnen 6 weken na ontvangst van de WOZ-beschikking moet indienen. Het is daarom aan te raden om zo snel mogelijk aan de slag te gaan als u de beschikking hebt ontvangen.

Controle WOZ-waarde

Het is belangrijk om de WOZ-waarde van uw woning te laten controleren en te bekijken of deze nog steeds juist is. Er zijn veel factoren die van invloed zijn op de waarde van een woning, zoals de locatie, de grootte en de staat van onderhoud. Als u het gevoel heeft dat de WOZ-waarde van uw woning te hoog is, is het verstandig om bezwaar te laten maken en u gratis aan te melden bij WOZ-Adviseurs. Door onze ervaring worden de bezwaren tegen de WOZ-waarde vaak heel succesvol afgerond en daarmee voorkomt u dat u teveel belasting betaalt.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant: De hoge WOZ-waarde in 2023 of Verlaag uw WOZ waarde naar een eerlijke WOZ

< Terug naar nieuwsoverzicht