Massaal protest tegen ozb-verhogingen om tekorten in de begroting te dekken

post-thumbnail-img

Om de tekorten in de begroting te dekken, hebben veel gemeenten aangekondigd de onroerendezaakbelasting (ozb) te zullen verhogen. Veel huiseigenaren zijn het hier niet mee eens, en steunen massaal een petitie tegen deze ozb-verhoging, opgericht door Vereniging Eigen Huis (VEH). De petitie is al meer dan 135.000 keer getekend. 

Oneerlijk

de VEH vindt het onterecht dat op deze manier alleen een deel van de huiseigenaren mee moeten betalen aan de stijgende zorgkosten van de gemeente. Daarbij wordt geen rekening gehouden met mensen met een bescheiden inkomen of pensioen. De VEH vindt dat de Rijksoverheid de gemeenten tegemoet moet komen met een vergoeding. 

Weinig keus

Veel gemeenten geven aan dat het bezuinigen op sociale voorzieningen en het verhogen van de ozb de enige manieren zijn om meer geld te genereren. Als gevolg van het coronavirus zitten veel gemeenten in de financiƫle problemen door toenemende zorgkosten.

bron: RTL nieuws

Wellicht vindt je deze artikellen ook interessant: De hoge WOZ-waarde in 2023 of Verlaag je waarde naar een eerlijke WOZ

< Terug naar nieuwsoverzicht