Nieuwe WOZ-waarde woning binnenkort op de (digitale) deurmat

post-thumbnail-img

Zowel woningeigenaren als huurders ontvangen binnenkort een nieuwe WOZ-beschikking van de gemeente. Zit je in een sociale huurwoning? Let dan goed op. De maximaal toegestane huurprijs van je woning hangt namelijk mede af van de WOZ-waarde.

Gemeentelijke heffingen

Ieder jaar stuurt de gemeente in de eerste maanden van het jaar een bericht over gemeentelijke belastingen die betaalt moeten worden, zoals afvalstoffenheffing. In dit bericht vind je ook de WOZ-waarde van je woning terug, op peildatum 1 januari van het jaar ervoor. In dit geval is dat 1 januari 2021. 

Sociale huurwoning

De WOZ-waarde is zeker van belang wanneer je een sociale huurwoning hebt. Deze waarde heeft namelijk indirect invloed op de huurprijs van je woning. Wanneer je huur betaalt die dicht in de buurt komt van de maximale huurprijs, dan kan een lagere WOZ-waarde zorgen voor een lagere maximale toegestane huurprijs dan de huur die je nu betaalt. In dit geval moet de verhuurder de huur verlagen. Mocht de verhuurder dit weigeren, dan kan je terecht bij de Huurcommissie om de huurverlaging af te dwingen. Of je sociaal huurt is afhankelijk van de huurprijs bij de start van de huur. Dit kan je controleren via Woonbond.nl, of bekijk de video hieronder voor meer informatie.

Verschil tussen sociale huurwoning en een vrijesector huurwoning

Hoe maak je bezwaar?

Wanneer je vermoedt dat de vastgestelde waarde niet klopt, dan heb je zes weken de tijd om bezwaar te maken. Bezwaar maken kan een tijdrovende klus zijn. WOZ Adviseurs helpt u hier daarom graag bij, gratis en voor niets.

Bron: Woonbond.nl

< Terug naar nieuwsoverzicht