Succesvol bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde

post-thumbnail-img

Binnenkort krijgen huiseigenaren hun WOZ-waardes weer door de brievenbus. Omdat lokale belastingen over het geheel stijgen, is het des te meer aan te raden bezwaar te maken tegen de geschatte WOZ-waarde. Wat zijn eigenlijk de gevolgen van een te hoge WOZ-waarde, en hoe achterhaalt u of deze schatting klopt?

Wat zijn de gevolgen van een te hoge WOZ-waarde?

Als de WOZ-waarde te hoog is ingeschat, betaalt u teveel belasting. De WOZ-waarde is de basis voor tal van belastingen, zoals de ozb, de inkomstenbelasting, de afvalstoffenheffing en heeft ook invloed op te al dan niet te ontvangen toeslagen. Het is altijd verstandig de WOZ-waarde te toetsen. Door succesvol bezwaar aan te tekenen bij Wozadviseurs kunt u al snel honderden euro’s per jaar besparen.

Hoe weet ik of mijn WOZ-waarde te hoog is?

De WOZ-waarden van woningen zijn openbaar en terug te vinden via het WOZ-waardeloket. Dit betekent dat u gratis de WOZ-waarde van vergelijkbare woningen bij u in de buurt kunt opzoeken en kunt vergelijken met uw WOZ-waarde. Het is verstandig om gratis uw WOZ waarde te laten controleren door ons. Op deze website kunt u zich daarvoor aanmelden.

Ga na of u de lagere WOZ-waarde kunt rechtvaardigen. Heeft het huis van de buurman bijvoorbeeld wel een aangebouwde garage en u niet, maar hebben jullie wel dezelfde WOZ-waarde, dan kan het zo zijn dat de gemeente de WOZ-waarde heeft gebaseerd op niet bestaande aspecten.

Hoe teken ik bezwaar aan?

Denkt u dat uw woning te hoog is getaxeerd, dan kunt u geheel gratis via deze link een bezwaarschrift aanvragen. Houdt wel rekening met de termijn. Het bezwaarschrift moet namelijk binnen 6 weken na dagtekening van de WOZ-beschikking ingediend zijn.

< Terug naar nieuwsoverzicht