Toename WOZ-bezwaren door wethouder De Graaf uitgezocht

post-thumbnail-img

NIJKERK – Als u de WOZ van uw huis te hoog vindt, kunt u daar bezwaar tegen maken. In Nijkerk gebeurt dat veel vaker dan in omliggende gemeenten. Wethouder De Graaf moest van de raad uitzoeken waarom er in Nijkerk vaker bezwaar gemaakt wordt dan in de omgeving.

De wethouder kan meerdere oorzaken aanwijzen.

Burgers schakelen zelf bureaus in (www.deskundigen.nl, www.wozadviseurs.nl), omdat die de burgers gratis helpen om de vele misstanden recht te zetten. Meerdere burgers hebben van die diensten gebruik gemaakt.

Er is door de Gemeente een ander taxatiebureau in de armen genomen. Het vorige taxatiebureau heeft de WOZ in veel gevallen onderbouwd met hele hoge verkoopcijfers. Dit laatste roept vragen op bij de burger en draagt bij aan het hoger aantal WOZ-bezwaren. Het kan daarbij overigens niet zo zijn dat de burger daarvan de dupe moet worden. Burgers wordt geadviseerd bezwaar aan te tekenen.

In de media word ook veel aandacht besteed om bezwaar te maken tegen de WOZ-beschikking, omdat dit in de meeste gevallen succes oplevert en met het inschakelen van een adviseur is de slagingskans aanmerkelijk hoger door een goede onderbouwing van het bezwaarschrift.

< Terug naar nieuwsoverzicht